نمک صورتی هیمالیا کمتر از نمک خوراکی فرآوری شده است و ممکن است فواید سلامتی زیادی داشته باشد. نمک هیمالیا نوعی نمک است که به طور طبیعی به رنگ صورتی است و در نزدیکی هیمالیا در پاکستان استخراج می‌شود. بسیاری از مردم ادعا می‌کنند که این نمک مملوء از مواد معدنی است و فواید سلامتی باورنکردنی دارد. به این دلایل، نمک صورتی هیمالیا اغلب سالم‌‌ تر از نمک معمولی غذا در نظر گرفته می‌شود. 

چرا باید از نمک صورتی استفاده کنیم؟

واقعاً چرا باید از نمک صورتی استفاده کنیم؟ مگه نمک حاوی سدیم نیست؟بسیاری از متخصصان سلامت ادعا می‌کنند که سدیم زیاد می‌تواند منجر به فشار خون بالا و بیماری قلبی شود، اگرچه تحقیقات اخیر این باور قدیمی را زیر سوال برده اند. به دلیل خطرات احتمالی مصرف بیش از حد نمک خوراکی، بسیاری از مردم به استفاده از نمک صورتی هیمالیا روی آورده‌‌ اند و معتقدند که این نمک جایگزین سالم‌‌ تری است.

نمک صورتی،به صورت دستی استخراج می‌شود و به حداقل فرآوری نیاز دارد تا محصولی تصفیه نشده به دست آید که فاقد مواد افزودنی است. تصور می‌شود نمک هیمالیا بسیار طبیعی‌‌ تر از نمک خوراکی است.در واقع هم نمک خوراکی و هم نمک صورتی هیمالیا بیشتر از کلرید سدیم تشکیل شده‌‌ اند، اما نمک صورتی هیمالیا تا ۸۴ ماده معدنی و عنصر کمیاب دیگر را دارد. اینها شامل مواد معدنی معمولی مانند پتاسیم و کلسیم و همچنین مواد معدنی کمتر شناخته شده مانند استرانسیم و مولیبدن هستند.

نمک معمولی ممکن است سدیم بیشتری داشته باشد، اما نمک صورتی هیمالیا حاوی کلسیم، پتاسیم، منیزیم و آهن بیشتری است. با این وجود، مقادیر این مواد معدنی در نمک صورتی هیمالیا بسیار اندک است. با وجود این واقعیت که نمک صورتی هیمالیا حاوی مقادیر کمی از مواد معدنی اضافی است، بسیاری از کارشناسان معتقد هستند که این نمک مزایای زیادی دارد.

فواید نمک صورتی:

استنشاق نمک:

نمک درمانی فرآیندی است که از نمک خالص هیمالیا برای درمان بیماری‌‌‌های تنفسی استفاده‌‌‌ می‌کند. در برخی شرایط، افراد از استنشاق نمک استفاده‌‌‌ می‌کنند، در حالی که برخی دیگر باید در اتاقی پر از هوای غنی از نمک بنشینند. وقتی کسی این هوای پر از نمک را استنشاق‌‌‌ می‌کند، ذرات در کل سیستم تنفسی حرکت‌‌‌ می‌کنند و خواص ضد باکتریایی و ضد میکروبی نمک ریه‌‌‌ها و سینوس‌‌‌ها را تمیز‌‌‌ می‌کند.

حمام با نمک صورتی:

یک حمام آب گرم به همراه نمک هیمالیایی جهت شل سازی عضلات گرفته شده بسیار خوب است. منیزیم و تعداد کمی از مواد معدنی موجود در این نمک،از طریق پوست جذب می شود تا به التیام ماهیچه های آسیب دیده و دیگر بافت های نرم کمک کند.

پاکسازی پوست:

نمک هیمالیا یک ضدباکتری و ضدعفونی کننده طبیعی محسوب می شود که باعث از بین بردن آکنه و جوش صورت می شود.و همچنین نمک هیمالیا را می توان به عنوان یک اسکراب طبیعی صورت و بدن استفاده نمود چرا که باعث پاکسازی پوست می شود.برای تهیه اسکراب شما می بایست در یک ظرف بزرگ مقداری نمک هیمالیا را روغن نارگیل ترکیب کنید و ده قطره گلاب به آن اضافه کنید. ترکیب به دست آمده را به مدت ۵ دقیقه بر روی پوست صورت خود قرار دهید و سپس با آب ولرم بشویید.

تخلیه سینوس:

نمک هیمالیا باکتری و تمام اجزایی که ایجاد کننده آلودگی هستند را می کشد که این آلودگی ها ممکن است در حفره های بینی شما به علت تنفس هوای آلوده رخنه کنند. هر از گاهی اگر ایده فرو بردن آب در سوراخ بینی خود را دوست ندارید، شما می توانید از استنشاق نمک کریستالی هیمالیا برای پاکسازی سیستم تنفسی خود استفاده کنند.

تنظیم فشار خون:

افرادی که از قبل دیابت دارند، از مصرف بالای نمک هیمالیا بهره مند خواهند شد. این تفاوت به این دلیل است که نمک هیمالیا حاوی ۸۴ ماده معدنی است که چهار مورد از آنها به حفظ سطح سالم قند خون کمک‌‌‌ می‌کنند. این مواد معدنی به شرح زیر هستند:

  • کروم: وظیفه اصلی کروم تبدیل کربوهیدرات‌‌‌ها به گلوکز است. به کنترل و سنتز انسولین کمک‌‌‌ می‌کند. اگر کروم در بدن وجود نداشته باشد، انسولین به درستی عمل نمی‌کند.
  • وانادیم: وانادیل سولفات، نمکی از ماده معدنی وانادیوم (وانادیم اکسی سولفات)، اثرات مشابه انسولین را بر متابولیسم گلوکز در آزمایشات حیوانی و انسانی نشان داده است. بیماران مبتلا به دیابت وابسته به انسولین و دیابت غیر وابسته به انسولین کاهش قابل توجهی در نیاز به انسولین در آزمایشات بالینی نشان دادند.
  • منگنز: پزشکان از منگنز برای درمان دیابت و هیپوگلیسمی از طریق منظم نگه داشتن سطح گلوکز خون استفاده کرده اند.
  • منیزیم: قند، کربوهیدرات‌‌‌ها و چربی‌‌‌ها بهتر هضم‌‌‌ می‌شوند و سطح قند خون پایدار می‌ماند.

حفظ سلامت دندان:

نمک هیمالیا، که با ویژگی‌های ضدباکتری خود شناخته شده است، به جلوگیری از پوسیدگی دندان‌ها کمک می‌کند و بوی ناخوشایند دهان را از بین می‌برد. این نمک با ترکیب با آب و افزودن روغن نعناع می‌تواند به عنوان یک دهان‌شویه طبیعی بهره‌برداری شود.

مرحمی برای دستگاه گوارش:

مواد مغذی موجود در نمک هیمالیا می تواند قابلیت دستگاه گوارش را جهت جذب مواد مغذی غذا؛ افزایش دهد. به همین علت چنانچه سلامت نمناک اشاره کرده است نمک هیمالیا را با نمک طعام جایگزین کنید تا به گوارش بهتر کمکتان کند. گوارش بهتر به این معناست که کمتر گرسنه خواهید شد.

یک توصیه برای درمان گلودرد؛آب نمک نه تنها درمان فوری برای همه چیز است، بلکه می تواند باکتری ها را کشته، خلط ها را نرم و درد را تسکین دهد.فقط نصف قاشق چایخوری نمک هیمالیا را با یک فنجان آب گرم مخلوط نموده و سپس غرغره کنید.

آیا نمک صورتی مضر هم هست؟

بدن ما نیاز به مواد معدنی و نمک دارد؛اما بهتر می دانید مصرف بیش از اندازه هر چیزی برای بدن میتونه مضر باشد.مصرف بیش از اندازه نمک صورتی باعث میشود عواقبی را همراه داشته باشد،مصرف بیش از حد سدیم‌‌ می‌تواند باعث کاهش سطح پتاسیم و بالعکس شود. در نتیجه بسیاری از افراد به دلیل مصرف بیش از حد سدیم کمبود پتاسیم دارند. کم آبی بدن، گرفتگی عضلات و افزایش فشار خون همگی‌‌ می‌توانند در نتیجه این اتفاق باشند.

تعادل دقیق سدیم و پتاسیم ضروری است. مطالعات نشان‌‌ می‌دهند که خوردن نمک میزان سدیم در جریان خون را افزایش‌‌ می‌دهد و تعادل را از بین‌‌ می‌برد و توانایی کلیه برای حذف آب را کاهش‌‌ می‌دهد. در نتیجه مایعات اضافی و فشار روی شریان‌های خونی حساس که به کلیه‌ها می‌روند، فشار خون افزایش پیدا می‌کند.

کلام آخر:

نمک صورتی هیمالیا به دلیل داشتن مواد معدنی طبیعی و خواص سلامتی برجسته، یکی از محبوب‌ترین انواع نمک در بین مردم جهان شده است. این نمک نه تنها به تقویت سیستم عصبی و ترمیم مشکلات خواب کمک می‌کند، بلکه با کاهش استرس و افسردگی نیز موثر است. اما مانند هر ماده غذایی دیگر، مصرف معقول و توازن یافته از آن اهمیت دارد تا از مضرات بالقوه آن جلوگیری شود.