چری تیگو 2 یا 3X که نخستین‌بار در سال 2016 در نمایشگاه خودرو پکن رونمایی شد و به عنوان ارزان‌ترین عضو از خانواده تیگو شناخته می‌­شود. این کراس‌اور چینی که در ایران با نام ام وی ام X22 و X22 پرو در بازار عرضه می‌شود، در جایگاهی پایین‌تر از تیگو 3 (ام وی ام X33) قرار گرفته تا نظر مشتریان جوان‌تر را جلب کند.

در سال 2020، ظاهر چری تیگو 3X مورد بروزرسانی قرار گرفت و لقب پلاس (پرو) هم به انتهای نام آن اضافه شد. تغییرات جزئی همچون چراغ‌های باریک جلو و تغییر طراحی رینگ‌ها، تاثیر مهمی بر چهره تیگو 3X گذاشت، هرچند که شباهت به محصولات جدید هیوندای هم قابل انکار نیست. 

فروش چری تیگو 3X پرو در بازار چین در بین سال‌های 2021 تا 2023، 38,931 دستگاه اعلام شده است. اکنون به نظر می‌­رسد که تیگو 3X برای دومین بار در طول عمر طولانی خود، مورد تغییر چهره قرار گرفته است.

همزمان با آمادگی شرکت چری، برای عرضه مدل 2023 از کراس‌اور کوچک TIGGO 3X به بازار چین، شرکت مدیران خودرو نیز برای مونتاژ این محصول جدید در بازار ایران، اعلام آمادگی کرده است. همانطور که می‌دانید، چری تیگو 3X که در برخی بازارهای صادراتی با نام TIGGO 2 فروخته می‌شود، همان ام‌وی‌ام X22 خودمان است که تاکنون در دو سری مختلف، به بازار کشورمان راه یافته.

طراحی MVM X33 کراس:

در سال 2020، ظاهر چری تیگو 3X مورد بروزرسانی قرار گرفت و لقب پلاس (پرو) هم به انتهای نام آن اضافه شد. تغییرات جزئی همچون چراغ‌های باریک جلو و تغییر طراحی رینگ‌ها، تاثیر مهمی بر چهره تیگو 3X گذاشت، هرچند که شباهت به محصولات جدید هیوندای هم قابل انکار نیست. 

ام وی ام ایکس 33 کراس بر پایه ایکس 22 پرو توسعه یافته ولی با اعمال زبان طراحی برند اومودا، مواردی شامل جلوپنجره با اجزای کرومی، چراغ‌های دیلایت با طرح مشابه اجزای جلوپنجره، رینگ‌های 5 پره و اجزای نارنجی در نقاط مختلف را شاهد هستیم. البته در ایران، جزئیات نارنجی به مشکی براق تغییر خواهد کرد. در برخی نقاط همچون آینه­‌های جانبی، تریم طرحدار با اجزای مثلثی نارنجی رنگ با عنوان Dragon Skin یا پوست اژدها استفاده شده تا پایبندی چینی‌ها به اساطیر را به نمایش بگذارد.

با طراحی مجدد در صندوق عقب و تغییر در فرم شیشه و اضافه شدن نوار بین چراغ‌ها، تفاوت این مدل با ایکس 22 پرو، بیشتر مشخص شده است. ابعاد ام وی ام ایکس 33 کراس در طول، عرض و ارتفاع به ترتیب 4.2، 1.76 و 1.57 متر اعلام شده است.

طراحی داخلی:

حجم تغییرات در کابین ام وی ام X33 کراس نسبت به ظاهر خارجی آن بیشتر هستند و حس برخورد با یک خودرو جدید را به بیننده القا می‌کنند. تریم کابین ام وی ام X33 کراس از رنگ‌های سفید، آبی و نقره‌ای تشکیل شده است که در ترکیب با یکدیگر ظاهر زیبایی را شکل داده‌اند و حس برخورد با یک خودرو لوکس را ایجاد می‌کنند. استفاده از کلاسترهای دوگانه به هم چسبیده در طراحی خودروهای امروزی بسیار متداول است و این مورد را می‌توان در کابین ام وی ام X33 کراس مشاهده کرد. اکثر تنظیمات سیستم به وسیله نمایشگر لمسی انجام می‌شوند و تنها تعدادی دکمه به سبک کلیدهای پیانو زیر نمایشگر قرار گرفته است. این سبک طراحی در خودروهای دیگر این برند همچون تیگو 7 پرو و تیگو 8 پرو نیز مشاهده شده است.

صندلی‌های خودرو به روکش چرمی آبی تیره مجهز هستند که این رنگ روی قسمت بالایی روکش فرمان نیز مشاهده می‌شود. کنسول میانی خودرو نیز ارتفاع بلندی دارد که در قسمت جلویی آن درگاه شارژ USB و جایگاه شارژ بی‌سیم قرار گرفته‌اند. با این حال فاصله بین دو محور ام وی ام X33 کراس تفاوتی با ام وی ام X22 پرو ندارد و همین مساله باعث می‌شود تا فضای کابین و قسمت بار این خودرو دستخوش تغییر نشده باشد. بنابراین همچنان با یک کراس‌اوور جمع‌وجور مواجه هستیم که بیش از گذشته به یک خودرو شهری تبدیل شده است.

در نمونه دنده‌ای خبری از تم دو رنگ نیست. تم کلی سیاه رنگ در این نسخه دیده می‌شود که ممکن است در نسخه‌هایی که به بازار عرضه می‌شود، از همین تم رنگی برای نمونه اتوماتیک نیز استفاده شود. با این حال طراحان ایکس33 کراس با استفاده از تزیینات دودی و دوخت‌هایی با رنگ فسفری حسی اسپرت را در کابین این نسخه نیز ایجاد کرده‌اند. تاچ‌های رنگی هم‌رنگ با دوخت صندلی‌ها در بخش‌هایی از داشبورد نیز دیده می‌شود تا هارمونی کابین تکمیل شود. در نسخه دنده‌ای خبری از نورپردازی مخفی کابین و استارت دکمه‌ای نیست، اما ترمز پارک برقی به صورت استاندارد در هر دو تیپ تعبیه شده است.

مشخصات MVM X33 کراس:

در ام وی ام X33،دیگر خبری از موتور دو لیتری تنفس طبیعی نیست و به جای آن موتور یک لیتری سه سیلندر توربوشارژر زیر کاپوت خودرو قرار دارد. این پیشرانه با ام وی ام X22 پرو مشترک است و حداکثر راندمان آن به 112 اسب بخار قدرت و 150 نیوتن متر گشتاور می‌رسد. قدرت تولیدی این پیشرانه در ام وی ام X33 کراس حدود 10 اسب بخار افزایش داشته است. گیربکس اتوماتیک CVT با نه دنده مصنوعی که در اکثر محصولات ام وی ام و فونیکس مشاهده می‌شود، در ام وی ام X33 کراس نیز به کار گرفته شده است. البته احتمال عرضه این خودرو با موتور 1.5 لیتری تنفس طبیعی و گیربکس پنج سرعته دستی نیز وجود دارد. این ترکیب از مشخصات فنی در ام وی ام 315 و نسل نخست ام وی ام X22 مورد استفاده قرار گرفته است.

با توجه به وزن حدود 1.3 تنی ام وی ام X33 کراس، انتظار داریم تا این خودرو در زمینه شتاب و کشش عملکرد متوسطی داشته باشد. از آن جایی که با یک پیشرانه کم‌حجم و کوچک روبرو هستیم، این خودرو در شرایط عادی عملکرد قابل قبولی خواهد داشت. اما اگر تعداد سرنشینان خودرو تکمیل باشد و در قسمت عقب نیز وسایلی را قرار دهید، انتظار کاهش شتاب و کشش طبیعی خواهد بود. کاهش اندازه موتور به ام وی ام X33 کراس کمک کرده است تا از نظر مصرف سوخت بسیار اقتصادی عمل کند. مصرف سوخت ترکیبی این خودرو حدود 5 لیتر در صد کیلومتر است که با توجه به باک 48 لیتری آن، نیاز چندانی به سوخت‌گیری در فاصله‌های کوتاه نخواهید داشت. البته باید به خاطر داشت که نسل جدید پیشرانه‌های چری از استاندارد آلایندگی یورو 6 پیروی می‌کنند و به سوخت باکیفیت نیاز دارند.

قیمت X33 کراس:

قیمت ام وی ام X33 کراس تا زمان نگارش این مطلب به‌طور رسمی از سوی مدیران خودرو اعلام نشده، اما می‌توان حدس زد که قیمت نهایی این خودرو ۱۰ درصد بالاتر از ام وی ام X22 پرو خواهد بود. همچنین نسخه دنده ای این محصول نیز در صورت عرضه به بازار ایران، حدود ۱۵ درصد از مدل اتوماتیک ارزان‌تر به دست مشتریان می‌رسد.

زمان عرضه:در مورد زمان عرضه ام وی ام X33 کراس نیز گفته شده که در تابستان ۱۴۰۲ شاهد رونمایی رسمی و افزوده شدن این خودرو به لیست تولیدات مدیران خودرو خواهیم بود.