صبح امروز مصادف با دوشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۲، وزیر صمت با حضور در سایت جدید مگاموتور سایپا، به همراه بازدید از خط تولید موتور جدید ME۱۶، از پروژه P۹۰ با نام کادیلا رونمایی شد.آقای محمدعلی تیموری، مدیرعامل سایپا، می‌گوید پروژه P90 بر روی پلتفرم خودرو ال‌نود بنا شده و اتاق آن بیش‌تر به ساندرو شباهت دارد. با پلتفرم  ال‌نود (لوگان) سه خودر‌و تندر90، ساندرو و ساندرو استپ‌وی ساخته شده است و پروژه P90 در حقیقت نسخه‌ای بومی‌سازی شده از این محصولات است. موتوری که قرار است بر روی این خودرو عرضه شود، بر پایه همان موتور K4M ال‌نود ساخته شده ولی راندمان تولیدی آن کمی بیش‌تر از ال‌نود خواهد بود‌.

نمونه اولیه این خودرو تولید شده و قطعه‌سازان در حال تولید قطعات این خودرو هستند. با توجه به این که قبل‌تر در کشور‌ خودروهای ساندرو و ساندرو استپ‌وی تولید می‌شد، بخشی از قطعات فنی و قطعات داخلی اتاق توسط شرکت‌های داخلی و در داخل کشور قابلیت تولید دارد.کار بر روی پروژه P90  اتوماتیک نیز به صورت موازی توسط مهندسان گروه سایپا در جریان است و در فاز دوم و بعد از معرفی نهایی نسخه دستی، نسخه اتوماتیک این محصول با گیربکس DAE که هم‌اکنون بر روی شاهین اتوماتیک نصب می‌شود معرفی خواهد شد.

                                                        -----> فروشگاه اینترنتی مـــــگ کــــالا<-----

سایپا در زمان حضور رنو در ایران بر پایه پلتفرم X90 سه خودر‌و تندر 90، ساندرو و ساندرو استپ‌وی را تولید می‌کرد و پروژه پارس خودرو کادیلا (P90) در حقیقت نسخه‌ای بومی‌سازی شده از این محصولات است که کابین آن بیشتر به ساندرو شباهت دارد. با توجه به این که قبلا خودروهای ساندرو و ساندرو استپ‌وی در ایران تولید می‌شد، بخشی از قطعات فنی و قطعات داخلی اتاق P90 از جمله داشبورد و تودری‌ها توسط قطعه‌سازان داخلی تولید می‌شده و این اجزا در پارس خودرو کادیلا بدون تغییر باقی مانده است و قراردادهای تولید با زنجیره تامین قطعات P90 بسته شده است.

زمان عرضه:

پارس خودرو کادیلا در گام نخست با جعبه دنده 5 سرعته دستی شاهین همراه می‌شود، اما پروژه P90 اتوماتیک نیز به صورت موازی پیش می‌رود و در فاز دوم و بعد از عرضه نسخه دستی به بازار، کادیلا اتوماتیک نیز با گیربکس6 سرعته اتوماتیک DAE که هم‌اکنون روی شاهین اتوماتیک نصب می‌شود، تولید خواهد شد.فاز دوم پروژه P90 که با جعبه دنده اتوماتیک همراه می‌شود، تغییراتی نیز در طراحی داشبورد و رودری‌ها و همچنین طراحی نمای کناری خودرو همراه است.

 نسخه نهایی P90 از نیمه دوم سال 1402 وارد چرخه تولید می‌شود احتمالا نامی متفاوت از کادیلا برای آن انتخاب خواهد شد.

مشخصات فنی کادیلا:

پیشرانه کادیلا پارس خودرو ۱.۶ لیتر حجم دارد و با چیدمان ۴ سیلندر و ۱۶ سوپاپ تولید می شود. این پیشرانه فناوری زمان بندی متغییر سوپاپ های ورودی را دارد و به صورت پایه استاندارد آلایندگی یورو ۵ را به دست آورده است. نسل جدید دینام ها و پمپ روغن هم برای ME16 استفاده شده و در نهایت می بینیم که این خودرو قدرت ۱۱۵ اسب بخار را با گشتاور ۱۴۷ نیوتن متر دارد. همچنین جعبه دنده ۵ سرعته دستی ۵F18 سری SE (با مهنسی آیسین) توان را به چرخ های جلوی کادیلا (سدان P90) دنده دستی می رساند و در نسخه اتوماتیک، جعبه دنده ۶ سرعته اتوماتیک DAE وظیفه انتقال قدرت را بر عهده دارد. در کادیلا خبری و محصولات پروژه P90 دیگر خبری از پیشرانه K4M رنو و جعبه دنده های JHQ و AL4 نیست و از ساختاری متفاوت نسبت به تندر ۹۰، ساندرو و ساندرو استپ وی های موجود در بازار در محصول جدید پارس خودرو استفاده شده است.

امکانات کادیلا:

                                                     ----->فروشگاه اینترنتی مـــــگ کــــالا<-----

در کادیلا دنده دستی امکاناتی مانند فرمان کمکی برقی، تریم داخلی چرم مصنوعی، چراغ روشنایی روز، دوربین و سنسور پارک عقب، نمایشگر لمسی، شیشه ها و آینه های جانبی برقی، سنسور فشار باد تایرها، دو کیسه هوا، تهویه اتوماتیک، ترمزهای دیسکی جلو و کاسه ای عقب، کامپیوتر سفری، سامانه کنترل پایداری الکتریکی، سامانه کنترل شروع حرکت در سربالایی و… وجود دارد. البته گفته می شود که احتمالا در نسخه تجاری سازی شده کادیلا دنده دستی امکاناتی مانند کنترل سیستم صوتی از روی فرمان و سنسور نور هم به خودرو اضافه می شود.

در نمونه فول آپشن و اتوماتیک سدان P90 در کنار تغییرات ظاهری در بخش کابین با امکانات بیشتری مانند کروز کنترل، محدودکننده سرعت، سانروف، شیشه های عقب دودی، استارت دکمه ای و… طرف هستیم و خودرویی کامل تر را مشاهده می کنیم.

شما عزیزان با مراجعه به مجله مــــــگ کــــالا میتوانید از مطالب بیشتری بهره مند شوید.