دوست دارید همیشه پوست شاداب و باطراوتی داشته باشید و از دست تیرگی‌ها خلاص شوید؟ یا سال‌ها است که به دنبال فرمول جادویی برای درمان خشکی موهایتان هستید؟
این عبارت‌ها شاید شبیه به جملات برندهای مختلفی باشند که علی رغم تبلیغات زیاد، اعتمادی به آنها ندارید ولی واقعیت این است که محصولی از دل طبیعت توانایی کمک رسانی به حال بهتر پوست و موی شما را دارد.

گلیسیرین شاه کلید حل تمام این مشکلات است. این ماده خاص، بمب آبرسانی و رطوبت رسانی محسوب می‌شود. حتی در بیشتر محصولات مراقبتی پوست و مو می‌توانید رد پای غیر قابل انکار آن را ببینید. شک نکنید که بعد از آشنایی با خواص گلیسیرین، این ماده به یکی از پایه‌های اصلی روتین مراقبتی شما تبدیل می‌شود.


روغن گلیسیرین چیست؟

گلیسیرین که در تحقیقات عملی با نام گلیسرول نیز شناخته می‌شود، از جمله مشتقات طبیعی پوست است. اما چیزی که ما به عنوان گلیسیرین می‌شناسیم، مایعی شفاف، بی رنگ و بدون بو است که قدرت جذب بالایی دارد و به صورت صنعتی تولید می‌شود.

جالب است بدانید که این ماده به صورت طبیعی در ساختار پوست و بافت‌های مختلف بدن ما وجود دارد. به همین خاطر است که میزان سازگاری بسیار بالایی با پوست و مو از خود نشان می‌دهد. با این حال، گلیسیرین مورد استفاده در محصولات مراقبتی، اغلب از منابع حیوانی و گیاهی گرفته می‌شود. در برخی موارد نیز، گلیسیرین را به صورت مصنوعی و به کمک مشتقات نفتی تولید می‌نمایند. این ماده در تمام مشتقات خود، به عنوان عنصر مرطوب کننده نقش آفرینی می‌کند. به این معنی که، رطوبت محیط اطراف را جذب می‌نماید و از تبخیر آب و رطوبت سطحی جلوگیری می‌کند.

خواص گلیسیرین برای پوست

گلیسیرین به خاطر قدرت رطوبت رسانی خود در تولید محصولات مراقبتی پوست و مو مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ماده خارق‌العاده، به واسطه وزن مولکولی پایین خود، قدرت نفوذ و جذب بسیار بالایی دارد.

گلیسیرین به محض قرار گرفتن روی پوست، از منافذ عبور می‌کند و خودش را به عمیق‌ترین لایه‌های پوستی می‌رساند. اینجا است که معجزه گلیسیرین رخ می‌دهد.
این ماده، در لایه‌های عمیق پوستی، رطوبت مورد نیاز سلول‌ها را تامین می‌نماید. علاوه بر این، در لایه‌های سطحی مانع از تبخیر رطوبت و آب از سطح پوست می‌شود. با این تفاسیر، خواص گلیسیرین برای سلامت و زیبایی پوست و نقش آن در روند مراقبتی عبارت است از:

تقویت بافت پوست

مهم‌ترین نقش گلیسیرین به عنوان ماده مراقبتی پوست، تامین آب و رطوبت مورد نیاز سلولی است. اما این همه داستان نیست و خواص گلیسیرین به همینجا ختم نمی‌شود. گلیسیرین ضمن تامین رطوبت، سد لیپیدی پوست را نیز تقویت می‌کند. در نتیجه، توان ایمنی و حفاظتی پوست را در برابر آسیب‌های محیطی افزایش می‌دهد.

افزایش نفوذ مواد مراقبتی

گلیسیرین نه تنها به خودی خود می‌تواند در تقویت و آبرسانی پوست موثر باشد، بلکه به عنوان ماده همراه یا کواکتیو نیز مورد توجه متخصصان قرار گرفته است. گلیسیرین به عنوان ماده طبیعی موجود در بدن، قدرت جذب و نفوذ عالی دارد. در نتیجه، می‌تواند به عنوان عاملی برای تقویت نفوذ و افزایش جذب مواد تقویتی دیگر عمل کند.

جلوگیری از پیری پوست

گلیسیرین ضمن تامین رطوبت پوست، آب میان بافتی سلول را نیز تامین می‌نماید. این ماده در واقع می‌تواند باعث حجیم شدن بافت پوست شود و در نتیجه چین و چروک ریز پوستی را از بین ببرد. علاوه بر این، استفاده مداوم از گلیسیرین از ایجاد چین و چروک‌های جدید نیز جلوگیری می‌نماید.

به عنوان جمع بندی مختصری از خواص گلیسیرین، می‌توان این ماده منحصر به فرد را به عنوان عاملی برای افزایش زیبایی پوست معرفی کرد. گلیسیرین برای سفیدی صورت، رفع چروک‌های ریز و تامین طراوت پوست کاربرد دارد. شما می‌توانید آن را به صورت خالص و آماده یا به عنوان سرم و لوسیون‌های پوستی در روتین مراقبتی خود بگنجانید.

استفاده از گلیسیرین و انواع پوست

بعد از آشنایی با خواص کم‌نظیر گلیسیرین، اولین سوالی که ممکن است برایتان پیش بیاید این است که گلیسیرین با کدام نوع پوست سازگاری دارد؟ خبر خوب این است که گلیسیرین با انواع پوست سازگاری دارد. فرقی نمی‌کند با مشکلات پوست خشک و حساس دست و پنجه نرم می‌کنید یا پوست چرب دارید. در هر صورت، گلیسیرین به تقویت پوست شما و رفع مشکلات آن کمک می‌کند.

حقیقت این است که انواع پوست، به سطح مشخص و ضروری از آب و رطوبت احتیاج دارند. در غیر این صورت، با دهیدراتاسیون، تیرگی پوستی و افزایش چین و چروک روبرو می‌شوند. گلیسیرین ماده‌ای است که بدون ایجاد عارضه جانبی، می‌تواند در کمترین زمان ممکن رطوبت مورد نیاز پوستتان را تامین نماید.

خواص گلیسیرین برای مو

خاصیت مرطوب کنندگی گلیسیرین مختص پوست نیست، بلکه در مراقبت‌های مو نیز موثر است. اگر موهایتان خشک و بدحالت است یا مدام دچار شکنندگی می‌شود، این ماده شگفت انگیز نجات دهنده شما است. گلیسیرین می‌تواند با نفوذ به عمق کوتیکول یا همان ساقه موی شما، رطوبت مورد نیاز آن را فراهم نماید. از مهم‌ترین خواص گلیسیرین در زمینه مراقبت از مو، می‌وان به موارد زیر اشاره کرد:

تامین رطوبت

همانطور که اشاره شد، گلیسیرین به خاطر خاصیت مرطوب کنندگی خود در زمینه مراقبت از مو نیز مورد توجه قرار گرفته است. این ترکیب، به عمق کوتیکول نفوذ می‌نماید و رطوبت مورد نیاز ساختمان آن را فراهم می‌کند. در نتیجه، ظاهری شاداب و براق به موهایتان هدیه می‌دهد. علاوه بر این، از خشکی و دهیدراته شدن مو نیز ممانعت می‌کند. 

محافظت کوتیکولی

مهم‌ترین عملکرد گلیسیرین در زمینه مراقبت از مو، خاصیت محافظتی آن است. این ماده در اثر تماس با مو، به راحتی در تمام قسمت‌های کوتیکول پخش می‌شود و لایه عایقی روی ساقه به وجود می‌آورد. این لایه عایق، از آسیب ناشی از اشعه ماورا بنفش آفتاب و ابزارهای حرارتی حالت دهنده مو جلوگیری می‌نماید.

جلوگیری از موخوره

قدرت محافظتی گلیسیرین در کنترل آسیب‌های محیطی مو نیز دخیل است. این ماده در تماس با تار مو، لایه‌ای محافظ به وجود می‌آورد که از شکنندگی کوتیکول و ایجاد موخوره جلوگیری می‌نماید.

ضد شوره

درست است که گلیسرین یکی از مشتقات چربی طبیعی محسوب می‌شود. اما برخلاف تصور عموم، اصلا حالت چربی ندارد. بلکه در تماس با پوست سر، چربی اضافی را از بین می‌برد و مانع از ترشح بیش از حد چربی طبیعی پوست می‌شود. 

گلیسیرین سطح رطوبت و چربی کف سر را به تعادل می‌رساند. در نتیجه از خشکی یا چرب شدن پوست سر و موها جلوگیری می‌کند. نتیجه این عملکرد ویژه گلیسیرین، رفع شوره سر و کمک به افزایش سلامت آن است.

عوارض جانبی استفاده از گلیسیرین

خوشبختانه هیچ عارضه جانبی شناخته شده‌ای برای گلیسیرین، به عنوان ماده مرطوب کننده پوست و مو وجود ندارد. با این حال، اگر در مصرف این ماده زیاده روی شود، احتمال بروز واکنش‌های آلرژیک افزایش می‌یابد که امری بسیار نادر است.